maandag 18 juli 2011

Komkommer met mayonaise(bijgerecht)

Dit recept maakte mijn moeder vroeger veel. Het is erg simpel en het is heerlijk met friet. 


Ingrediënten:
1 komkommer
3 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:
Schil en rasp de komkommer. Doe dit in een kom en voeg de mayonaise toe en roer door elkaar.

Dat is alles J


woensdag 8 juni 2011

Chinese cabbage with minced meat

Simply delicious

Ingredients Chinese cabbage:
1 Chinese cabbage
1 finely chopped onion
2 cloves of garlic
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon ginger
1 teaspoon cumin
salt and pepper
250 ml water

Ingredients minced meat:
500 gr. minced meat
2 tablespoons olive oil
1 onion cut in half moons
2 cloves of garlic
3 tablespoons sweet chili sauce
2 tablespoons ketchup
3 tablespoons sweet soy sauce
1 tin of mushrooms
salt and pepper
400 ml water

Preparation Chinese cabbage:
Put the olive oil in a frying pan and fry the onions and garlic. Shortly afterwards add the cabbage, the herbs and water. Cook this short, the cabbage need to be a little crispy.

Preparation minced meat:
Heat the olive oil in a pan and fry the onion and the garlic. Add the meat and bake this for a while. Add the mushrooms, herbs, sweet chili sauce, ketchup, sweet soy sauce and sambal manis. Mix everything up. Add the water. Let this cook slowly and ready is your meal. 

Make some basmati rice to go with it.

Enjoy your meal !! J



dinsdag 7 juni 2011

Κινέζικο λάχανο με κιμά

Nόστιμο και διαφορετικό

Συστατικά για το Κινέζικο λάχανo
1 Κινέζικο λάχανo σε λεπτές φέτες
1 ψιλοκομμéνο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού  τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού  κύμινο
αλάτι και πιπéρι
250 ml νερό

Συστατικά για το κιμά
500 γρ. κιμά
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες-μισοφέγγαρα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμéνο
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
κουταλιéς της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού sambal manis
1 κονσέρβα μανιτάρια
αλάτι και πιπéρι
400 ml νερό

Προετοιμασία Κινέζικο λάχανo:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μετά βάζουμε το λάχανο μαζί με τα μπαχαρικα και το νερό. Αφήνουμε το λάχανο βράση. Aφήστε τo λάχανο να μείνει τραγανο.

Προετοιμασία κιμά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο βάζουμε το κιμά. Tσιγαρίζουμε το κιμά και βάζουμε τα  μανιτάρια, τα μπαχαρικα, το sweet chili sauce, το κέτσαπ, τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και το sambal manis. Tα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το νερό. Τα αφήνοθμε να σιγοφράζουν και έτοιμο είναι το φαγητό.


Aν θέλετε φτιάξτε και ρύζι βασμάτι

Καλή σας όρεξη !! J




Chinese kool met gehakt

Simpelweg heerlijk

  Ingrediënten voor de Chinese kool
- 1 Chinese kool gesneden in dunne plakjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijn
- zout en peper
- 250 ml water

Ingrediënten voor het gehakt
- 500 gr. gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in halve maan plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels sweet chili sauce
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal manis
- 1 blikje uitgelekte champignons
- zout en peper
- 400 ml water

Bereidingswijze Chinese kool:
Verhit op een laag vuur de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de kool, de kruiden en het water toe. De kool is het lekkerst als deze nog knapperig is.

Bereidingswijze gehakt:
Bak de ui en knoflook kort in de olijfolie en voeg daarna het gehakt toe. Bak het  gehakt rul en voeg de champignons toe. Voeg vervolgens de kruiden, sweet chili sauce, ketchup, ketjap en sambal toe. Roer het goed door elkaar en voeg ten slotte het water toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken en klaar is het eten.

Tip: maak er (basmati) rijst bij.

Eet smakelijk!! J


dinsdag 10 mei 2011

Κολοκυθοπιτα

Το δικό μου τρόπο για αυτήν κλασσική συνταγή.
Πανεύκολη και νόστιμη.

Συστατικά:

-          φυλλο
-          3 μεγάλα τριμμένα κολοκυτηθάκια
-          5 - 6 ψιλοκομμéνα φρéσκα κρεμμυδάκια
-          750 γρ. φéτα
-          4 χτυπημένα αυγά
-          4 κουταλιéς της σούπας μαϊντανός
-          3 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το πυρέξ
-          3 κουταλιéς της σούπας υγρό βούτυρο
-          μαύρο πιπéρι
-          αλάτι αν θέλετε

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Βάλτε πιπέρι και αν θέλετε αλάτι.
Πασπαλίζουμε ενα πυρέξ με ελαιόλαδο και το στρώνουμε με φύλλο. Ρίχνουμε το μιγμα στο πυρέξ και το σκεπάζουμε με φύλλο. 
Ψήνουμε τη πίτα στους 180 βαθμους σε ενα προθερμασμένο φούρνο

Καλή σας όρεξη !! J


donderdag 5 mei 2011

Courgettetaart

Dit recept is zo makkelijk en zo lekker.
Dit is 1 van de vele klassieke Griekse recepten en dit is mijn manier.

Ingrediënten:

-          filodeeg
-          3 grote geraspte courgettes
-          5 – 6 lente uitjes
-          750 gr. feta
-          4 geklopte eieren
-          4 eetlepels peterselie
-          3 eetlepels olijfolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
-          3 eetlepels vloeibare boter
-          (vers gemalen) zwarte peper
-          eventueel zout indien de feta niet te zout is

Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de lente uitjes en de peterselie gedurende 2 minuten.
Doe de courgettes, feta, eieren en het lente ui mengsel in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg naar smaak de zwarte peper toe.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem en de zijkanten met filodeeg. Doe het courgette mengel erbij en bedek deze vervolgens met filodeeg.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. De filodeeg moet krokant worden.

Geniet ervan :-)


woensdag 4 mei 2011

Courgette Pie

This recepy is so simple and so delicious.
This is 1 of the many classic Greek dishes and this is my way of making it.

Ingredients:

-          filo pastry 
-          3 large grated courgettes
-          5 – 6 finely chopped spring onions
-          750 gr. feta
-          4 beaten eggs
-          4 tablespoons parsley
-          3 tablespoons olive oil + to grease a baking dish
-          3 tablespoons liquid butter
-          (ground) black pepper
-          add some salt if the feta is not to salty


Preparation:

Put the olive oil in a frying pan and fry the spring onions and parsley for about 2 minutes.
Put the courgettes, feta, eggs, pepper and the onion mixture in a bowl and mix everything up.
Take a baking dish and grease it. Cover the bottom and the sides of the dish with the pastry. Put the courgette mixture in the dish and cover it with filo pastry.
Bake the pie in a preheated oven at 180 degrees Celsius for about 35 minutes. The pastry needs to get crispy.

Enjoy :-)