donderdag 24 november 2011

Linzensoep

Vegetarisch krachtvoedsel

Ingrediënten:

-         250 gr. linzen
-         1 gesnipperde ui
-         1 gesnipperde knoflook
-         1 laurierblad
-         1 eetlepel tomatenpuree
-         1 theelepel organo
-         olijfolie
-         zout & peper
-         witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Om het gerecht snel en makkelijk te houden, week ik de linzen niet. Wel is het belangrijk dat je deze goed wast en eventuele steentjes eruit haalt. Zet een ruime pan met water op en doe hier de linzen bij. Voeg hieraan de gesnipperde ui, knoflook, laurierblad, oregano, zout, peper en een flinke scheut olijfolie toe. Zodra de soep kookt, doe je de tomatenpuree erbij. Kook de soep totdat de linzen gaar zijn.

Schenk de soep in een soepbord en doe hier een klein scheutje azijn bij. Het klinkt misschien raar, maar de azijn maakt de soep helemaal af.

Eet smakelijk!! J

maandag 18 juli 2011

Cucumber with mayonnaise (side dish)

My mother used to make this dish a lot. It’s so simple and it’s delicious with French fries.

Ingredients:
1 cucumber
3 tablespoons mayonnaise

Peel and grate the cucumber and place the grated cucumber in a bowl. Add the mayonnaise in the bowl and mix it up.

That’s really it J


Aγγούρι με μαγιονέζα (συμπληρωματικό φαγητό)

Óταν τρώγαμε πατάτες τηγανητές η μαμά μου εφτιαχνε αυτή την συνταγή.

Συστατικά:
1 αγγούρι
3 κουταλιéς της σούπας  μαγιονέζα 

Προετοιμασία:
ξεφλουδίστε και τρίψτε το αγγούρι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Bάλτε την μαγιονεζα στο μπολ και τα ανακατεύετε.

Πιο εύκολο δεν γίνεται J


Komkommer met mayonaise(bijgerecht)

Dit recept maakte mijn moeder vroeger veel. Het is erg simpel en het is heerlijk met friet. 


Ingrediënten:
1 komkommer
3 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:
Schil en rasp de komkommer. Doe dit in een kom en voeg de mayonaise toe en roer door elkaar.

Dat is alles J


woensdag 8 juni 2011

Chinese cabbage with minced meat

Simply delicious

Ingredients Chinese cabbage:
1 Chinese cabbage
1 finely chopped onion
2 cloves of garlic
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon ginger
1 teaspoon cumin
salt and pepper
250 ml water

Ingredients minced meat:
500 gr. minced meat
2 tablespoons olive oil
1 onion cut in half moons
2 cloves of garlic
3 tablespoons sweet chili sauce
2 tablespoons ketchup
3 tablespoons sweet soy sauce
1 tin of mushrooms
salt and pepper
400 ml water

Preparation Chinese cabbage:
Put the olive oil in a frying pan and fry the onions and garlic. Shortly afterwards add the cabbage, the herbs and water. Cook this short, the cabbage need to be a little crispy.

Preparation minced meat:
Heat the olive oil in a pan and fry the onion and the garlic. Add the meat and bake this for a while. Add the mushrooms, herbs, sweet chili sauce, ketchup, sweet soy sauce and sambal manis. Mix everything up. Add the water. Let this cook slowly and ready is your meal. 

Make some basmati rice to go with it.

Enjoy your meal !! J



dinsdag 7 juni 2011

Κινέζικο λάχανο με κιμά

Nόστιμο και διαφορετικό

Συστατικά για το Κινέζικο λάχανo
1 Κινέζικο λάχανo σε λεπτές φέτες
1 ψιλοκομμéνο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού  τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού  κύμινο
αλάτι και πιπéρι
250 ml νερό

Συστατικά για το κιμά
500 γρ. κιμά
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες-μισοφέγγαρα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμéνο
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
κουταλιéς της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού sambal manis
1 κονσέρβα μανιτάρια
αλάτι και πιπéρι
400 ml νερό

Προετοιμασία Κινέζικο λάχανo:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μετά βάζουμε το λάχανο μαζί με τα μπαχαρικα και το νερό. Αφήνουμε το λάχανο βράση. Aφήστε τo λάχανο να μείνει τραγανο.

Προετοιμασία κιμά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο βάζουμε το κιμά. Tσιγαρίζουμε το κιμά και βάζουμε τα  μανιτάρια, τα μπαχαρικα, το sweet chili sauce, το κέτσαπ, τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και το sambal manis. Tα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το νερό. Τα αφήνοθμε να σιγοφράζουν και έτοιμο είναι το φαγητό.


Aν θέλετε φτιάξτε και ρύζι βασμάτι

Καλή σας όρεξη !! J




Chinese kool met gehakt

Simpelweg heerlijk

  Ingrediënten voor de Chinese kool
- 1 Chinese kool gesneden in dunne plakjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijn
- zout en peper
- 250 ml water

Ingrediënten voor het gehakt
- 500 gr. gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in halve maan plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels sweet chili sauce
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal manis
- 1 blikje uitgelekte champignons
- zout en peper
- 400 ml water

Bereidingswijze Chinese kool:
Verhit op een laag vuur de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de kool, de kruiden en het water toe. De kool is het lekkerst als deze nog knapperig is.

Bereidingswijze gehakt:
Bak de ui en knoflook kort in de olijfolie en voeg daarna het gehakt toe. Bak het  gehakt rul en voeg de champignons toe. Voeg vervolgens de kruiden, sweet chili sauce, ketchup, ketjap en sambal toe. Roer het goed door elkaar en voeg ten slotte het water toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken en klaar is het eten.

Tip: maak er (basmati) rijst bij.

Eet smakelijk!! J