donderdag 16 juni 2016

Kipsate in een honing mosterd saus met peterselie


Mega lekker, mega makkelijk en net even wat anders
 
Ingrediënten:

+/- 1200 gram kipfilet, in blokjes gesneden

5 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel gladde mosterd

1 eetlepel honing

1 bosje platte peterselie, zeer fijn gesneden

1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden of geperst

Zout en versgemalen peper
 

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom en laat de kip zo ongeveer 2 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak ondertussen de sate’s. Leg de satestokjes op een bakplaat met daarop bakpapier, zodat ze niet gaan plakken.

Gril de stokjes in ongeveer 25 minuten en draai ze halverwege om.

 


Tip: laat de satestokjes een tijdje weken in water, zodat ze niet verbranden.

woensdag 25 mei 2016

Brood gevuld met olijven en zongedroogde tomaat


Stukje Griekenland dichtbij.

Ingrediënten:

-       1 kilo bloem, plus extra voor het aanrecht

-       2 zakjes gist á 7 gram

-       500 ml lauwwarm water

-       1 eetlepel oregano

-       2 theelepels zout

-       3 eetlepel olijfolie, plus extra voor het bestrijken

-       groene olijven. Ik gebruik een pot met pitloze olijven, circa 170 gr uitgelekt gewicht.

-       ongeveer 5 hele zongedroogde tomaten 

Bereidingswijze:

Doe de bloem in de kom en voeg hieraan de gist, zout, oregano en olijfolie toe. Mix alles door elkaar en voeg geleidelijk het water toe. Omdat het ene bloem de andere niet is, kan het zijn dat je meer water nodig hebt.

Kneedt het deeg totdat het een mooi geheel is en dek de kom af vershoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen. Als het goed is, zal het deeg na een uur verdubbeld zijn in volume.

Laat de olijven uitlekken en snijdt deze in stukjes en doe deze in een schaaltje. Snijdt ook de tomaatjes in stukjes en doe deze in een ander schaaltje.

Sla het deeg op een bebloemd aanrecht terug en verdeel het deeg in 4 stukken. Kneedt ieder stuk afzonderlijk door. Verdeel de olijven over 2 stukken en de tomaten over de andere 2 stukken. Kneedt ieder stuk tot een bol en bedek de stukken met vershoudfolie en laat alles weer een uur rijzen. Ook nu zal er meer volume zijn ontstaan.

Kerf de broden in en bestrijk met olijfolie.  Doe bakpapier op een bakplaat en bak de broden twee om twee in een voorverwarmde oven op 190 º C voor ongeveer 30 minuten.

Toen ik mijn keukenmachine nog niet had, deed ik alles met de hand. Het duurt wel wat langer dan, maar het resutaat is er niet minder om.

dinsdag 17 mei 2016

Pasta salad with chicken, peppers and cumin


Very simple and at the same time special because of its taste.

 
Ingredients:

-       500 gr. Penne rigate

-       2 chicken filets, in cubes

-       3 peppers, roughly chopped

-       4-5 table spoons of olive oil

-       2 table spoons of ground cumin

-       bag of mixed salad

-       salt & pepper

-       2 table spoons of mayonnaise
 

Preparation:

Cook the penne according to the preparation method on the packaging.

Heat the oil in a frying pan and add the chicken and the cumin. Let the chicken brown a little and then add the peppers. Turn off the heat when the ingredients are cooked.

Put the pasta in a bowl and add the chicken and the peppers including the oil that’s left in the pan. Put in the mixed salad and add the mayonnaise and mix everything together.

Enjoy!

 
I ate this salad for the first time at my sisters’ place in Patras. I was immediately amazed by the flavor and I have been making this salad ever since.My version today is an inspiration of my sisters' recipe. I realize that cumin is not a very usual taste. If you like you can use one tablespoon instead of two. I prefer eating this salad still a little bit warm.

Pastasalade met kip, paprika en komijn


Erg simpel en tegelijkertijd zo bijzonder door de smaak


Ingredienten:

-       500 gr. Penne rigate

-       2 kipfilets, in blokjes

-       3 paprika’s, in grove stukjes

-       4-5 eetlepels olijfolie

-       2 eetlepels komijn

-       zakje gemengde sla

-       zout & peper

-       2 eetlepels mayonaise

 Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de verpakking en laat enigzins afkoelen.

Verhit de olie in een koekenpan en doe hier de kip en de komijn bij. Zodra de kip kleur krijgt, doe dan de paprika’s erbij. Bak alles totdat de paprika’s en de kip gaar zijn.

Doe de pasta in een schaal en doe hier de kip en de paprika’s bij inclusief de olie die over is in de pan. Doe de sla en de mayonaise erbij en hussel alles door elkaar.

Eet smakelijk!  

 

 

Ik at deze salade voor het eerst een paar jaar geleden bij mijn zus in Patras. Ik was meteen ondersteboven. Dit recept maak ik nu al jaren en is inmiddels door wat verandering ‘eigen’ geworden. Ik besef me dat komijn een niet heel toegankelijke smaak is, maar de combinatie is zo heerlijk. Je kunt natuurlijk ook maar 1 eetlepel gebruiken. Deze salade eet ik het liefst lauwwarm.
 

 
 

vrijdag 6 maart 2015

Focaccia with mozzarella and cherry tomatoes


Delicious, fast and so simple

Ingredients:
-          1 pre baked focaccia bread
-          1 mozzarella ball
-          1 garlic clove
-          5 table spoons olive oil
-          6 cherry tomatoes

 Preparation:
Preheat the oven at 200 °C.
Put the olive oil in a bowl and press the garlic in it. Mix it together. Cut the cherry tomatoes in half and slice the mozzarella.
Cut the focaccia in lengthwise in half and drizzle the garlic oil on both sides. Divide the tomatoes and mozzarella on the bottom side of the bread and then put the other side of the bread on top.

Bake the focaccia in 10 minutes.

zondag 22 september 2013

Focaccia met mozzarella en cherry tomaatjes


Heerlijk, snel en erg makkelijk

Ingredienten:

-          1 voorgebakken focaccia brood

-          1 bolletje mozzarella

-          1 teen knoflook

-          5 eetlepels olijfolie

-          6 cherry tomaatjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de olijfolie in een schaaltje en pers daarin de knoflook uit.  Roer dit door elkaar. Halveer de tomaatjes en snijdt de mozzarella in plakjes.
Snijdt de focaccia door de helft en besmeer beide helften met de knoflookolie.  Verdeel vervolgens de kaas en de tomaatjes over de onderkant van het brood en doe vervolgens de bovenkant erop.

Bak het brood in 10 minuten.

dinsdag 23 oktober 2012

Penne with a leek and onion cream sauce


Very easy

Ingredients:

  • 1 leek, in finely chopped rings
  • 1 red onion, finely chopped
  • 1 yellow pepper, finely chopped
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 150 gr. bacon, in cubes or sliced
  • 400 gr. cream
  • 500 gr. penne
  • 1 teaspoon nutmeg
  • salt and pepper
  • 6 table spoons olive oil

Preparation:

Cook the penne according to the preparation method on the packaging.

Heat the oil in a frying pan and add the leek, onion and pepper. Fry these short and then add the bacon. Season to taste with salt and pepper. Lower the heat once the vegetables and bacon are cooked. Add the cream and nutmeg. Heat it briefly and then pour the mixture over the penne.

Enjoy!