donderdag 24 november 2011

Linzensoep

Vegetarisch krachtvoedsel

Ingrediënten:

-         250 gr. linzen
-         1 gesnipperde ui
-         1 gesnipperde knoflook
-         1 laurierblad
-         1 eetlepel tomatenpuree
-         1 theelepel organo
-         olijfolie
-         zout & peper
-         witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Om het gerecht snel en makkelijk te houden, week ik de linzen niet. Wel is het belangrijk dat je deze goed wast en eventuele steentjes eruit haalt. Zet een ruime pan met water op en doe hier de linzen bij. Voeg hieraan de gesnipperde ui, knoflook, laurierblad, oregano, zout, peper en een flinke scheut olijfolie toe. Zodra de soep kookt, doe je de tomatenpuree erbij. Kook de soep totdat de linzen gaar zijn.

Schenk de soep in een soepbord en doe hier een klein scheutje azijn bij. Het klinkt misschien raar, maar de azijn maakt de soep helemaal af.

Eet smakelijk!! J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten