Dit recept is zo makkelijk en zo lekker.
Dit is 1 van de vele klassieke Griekse recepten en dit is mijn manier.
Ingrediënten:
- filodeeg
- 3 grote geraspte courgettes
- 5 – 6 lente uitjes
- 750 gr. feta
- 4 geklopte eieren
- 4 eetlepels peterselie
- 3 eetlepels olijfolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
- 3 eetlepels vloeibare boter
- (vers gemalen) zwarte peper
- eventueel zout indien de feta niet te zout is
Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de lente uitjes en de peterselie gedurende 2 minuten.
Doe de courgettes, feta, eieren en het lente ui mengsel in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg naar smaak de zwarte peper toe.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem en de zijkanten met filodeeg. Doe het courgette mengel erbij en bedek deze vervolgens met filodeeg.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. De filodeeg moet krokant worden.
Geniet ervan :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten