vrijdag 18 maart 2011

Het eerste recept dat ik met jullie deel

Vooral op een doordeweekse dag wil je dat eten snel klaar te maken is. Het laatste wat je wilt, is na je werk nog uren in de keuken staan.
Hieronder staat een heerlijk en makkelijk pasta gerecht. Dit is een gerecht dat binnen 30 minuten klaar is. Het resultaat is een volle pan waarvan je de dag erna ook nog lekker kan smullen J

Macaroni

Zeer makkelijke en smaakvolle macaroni

Ingrediƫnten:

-         500 gr. macaroni
-         olijfolie
-         (vloeibare) boter
-         1 ui
-         1 tot 2 teentjes knoflook
-         1 rode paprika
-         1 courgette
-         250 gr. champignons
-         1 blikje tonijn
-         1 theelepel gedroogde basilicum
-         1 theelepel gedroogde oregano
-         zout en peper
-         500 gr. gezeefde tomaten
-         1 theelepel honing
-         geraspte kaas

Bereidingswijze:

Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de courgette en de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Kook de macaroni volgens de verpakking.
Doe olijfolie in een pan en bak hierin de ui totdat deze glazig is geworden. Voeg hieraan de courgette en de knoflook toe. Zodra de courgette wat zachter is geworden, gaan de paprika, de champignons met de gedroogde kruiden, zout en peper erbij. Zodra de groenten gaar zijn, kan het blikje tonijn worden bijgevoegd. Laat dit geheel nog een aantal minuten doorbakken en doe dan de gezeefde tomaten erbij. Indien de saus aan de zurige kant is, doe dan de honing erbij om het geheel wat zoeter te maken.
Giet de macaroni af en spoel deze met koud water af. Doe wat boter in de pan waarin je de macaroni hebt gekookt. Zodra deze gesmolten is, doe je de macaroni erbij. De boter geeft een romig effect aan de macaroni. Schenk de volle saus over de macaroni heen en schep deze goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: serveer een heerlijke frisse salade erbij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten