Nόστιμο και διαφορετικό
Συστατικά για το Κινέζικο λάχανo
1 Κινέζικο λάχανo σε λεπτές φέτες
1 ψιλοκομμéνο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι και πιπéρι
250 ml νερό
Συστατικά για το κιμά
500 γρ. κιμά
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες-μισοφέγγαρα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμéνο
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κουταλιéς της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιéς της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού sambal manis
1 κονσέρβα μανιτάρια
αλάτι και πιπéρι
400 ml νερό
Προετοιμασία Κινέζικο λάχανo:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μετά βάζουμε το λάχανο μαζί με τα μπαχαρικα και το νερό. Αφήνουμε το λάχανο βράση. Aφήστε τo λάχανο να μείνει τραγανο.
Προετοιμασία κιμά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο βάζουμε το κιμά. Tσιγαρίζουμε το κιμά και βάζουμε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικα, το sweet chili sauce, το κέτσαπ, τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και το sambal manis. Tα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το νερό. Τα αφήνοθμε να σιγοφράζουν και έτοιμο είναι το φαγητό.
Aν θέλετε φτιάξτε και ρύζι βασμάτι
Καλή σας όρεξη !! J
Geen opmerkingen:
Een reactie posten