dinsdag 7 juni 2011

Chinese kool met gehakt

Simpelweg heerlijk

  Ingrediënten voor de Chinese kool
- 1 Chinese kool gesneden in dunne plakjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijn
- zout en peper
- 250 ml water

Ingrediënten voor het gehakt
- 500 gr. gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui in halve maan plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels sweet chili sauce
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal manis
- 1 blikje uitgelekte champignons
- zout en peper
- 400 ml water

Bereidingswijze Chinese kool:
Verhit op een laag vuur de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de kool, de kruiden en het water toe. De kool is het lekkerst als deze nog knapperig is.

Bereidingswijze gehakt:
Bak de ui en knoflook kort in de olijfolie en voeg daarna het gehakt toe. Bak het  gehakt rul en voeg de champignons toe. Voeg vervolgens de kruiden, sweet chili sauce, ketchup, ketjap en sambal toe. Roer het goed door elkaar en voeg ten slotte het water toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken en klaar is het eten.

Tip: maak er (basmati) rijst bij.

Eet smakelijk!! J


Geen opmerkingen:

Een reactie posten