Erg simpel en tegelijkertijd zo bijzonder door de
smaak
Ingredienten:
-
500
gr. Penne rigate
-
2
kipfilets, in blokjes
-
3
paprika’s, in grove stukjes
-
4-5
eetlepels olijfolie
-
2
eetlepels komijn
-
zakje
gemengde sla
-
zout
& peper
-
2
eetlepels mayonaise
Kook de pasta
volgens de verpakking en laat enigzins afkoelen.
Verhit de olie in
een koekenpan en doe hier de kip en de komijn bij. Zodra de kip kleur krijgt,
doe dan de paprika’s erbij. Bak alles totdat de paprika’s en de kip gaar zijn.
Doe de pasta in
een schaal en doe hier de kip en de paprika’s bij inclusief de olie die over is
in de pan. Doe de sla en de mayonaise erbij en hussel alles door elkaar.
Eet smakelijk!
Ik at deze salade voor het eerst
een paar jaar geleden bij mijn zus in Patras. Ik was meteen ondersteboven. Dit recept
maak ik nu al jaren en is inmiddels door wat verandering ‘eigen’ geworden. Ik
besef me dat komijn een niet heel toegankelijke smaak is, maar de combinatie is
zo heerlijk. Je kunt natuurlijk ook maar 1 eetlepel gebruiken. Deze salade eet
ik het liefst lauwwarm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten