Een knaller
Ingrediënten:
-
500
gram tagliatelle
-
500
gram rundergehakt
-
3
lente uitjes, of 1 gele uit, fijngesneden
-
2
teentjes knoflook, fijngesneden
-
2
kruidnagels
-
1
laurierblad
-
1
kaneelstokje
-
800
gram tomatenblokjes uit blik
-
Zout &
versgemalen peper
-
1
theelepel honing
-
Scheutje
cognac, naar keuze
-
Parmezaanse
kaas
Bereidingswijze:
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Na het afgieten van de pasta doe ik de pasta terug in de pan waar inmiddels een scheutje olijfolie in zit.
Verhit olijfolie en eventueel een beetje boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg hieraan het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Zodra het gehakt gaar is, doe je vervolgens de kruidnagels, het laurierblad, het kaneelstokje en de cognac erbij. Doe hier na een paar minuutjes de tomaten en de theelepel honing bij. Laat de saus nog 10 tot 15 minuutjes doorkoken.
Doe de pasta op een bord en schep daar de saus over heen. Strooi Parmezaanse kaas over de saus als finishing touch.
Tip: haal voor het serveren de kruidnagels, het laurierblad en het kaneelstokje uit de saus. Een hapje kruidnagel is niet lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten