donderdag 16 juni 2016

Kipsate in een honing mosterd saus met peterselie


Mega lekker, mega makkelijk en net even wat anders
 
Ingrediënten:

+/- 1200 gram kipfilet, in blokjes gesneden

5 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel gladde mosterd

1 eetlepel honing

1 bosje platte peterselie, zeer fijn gesneden

1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden of geperst

Zout en versgemalen peper
 

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom en laat de kip zo ongeveer 2 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak ondertussen de sate’s. Leg de satestokjes op een bakplaat met daarop bakpapier, zodat ze niet gaan plakken.

Gril de stokjes in ongeveer 25 minuten en draai ze halverwege om.

 


Tip: laat de satestokjes een tijdje weken in water, zodat ze niet verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten