maandag 27 juni 2016

Snijbonen in tomatensaus met aardappels en gehaktballen


Een Grieks stoofpotje dat heerlijk is met feta en vers brood om de saus mee op te eten

Ingrediënten:
-       5 eetlepels olijfolie
-       kilo tomaten, ontveld en in blokjes gesneden of twee blikken tomatenblokjes
-       5 grote aardappels, in grove stukken gesneden
-       zakje snijbonen (400 gram), in grove stukken gesneden
-       1 ui, fijngesneden
-       2 teentjes knoflook, fijngesneden
-       500 gram gehakt (rund of half om half)
-       Paneermeel
-       Optioneel: 1 theelepel gedroogde munt, ook wel diosmo genoemd voor de Griekofielen onder ons
-       1 ei
-       zout & peper
-       kaneelstokje
-       laurierblaadje
-       2 x 200 ml water
 
 
Bereidingswijze:

Maak eerst de gehaktballen. Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met zout en peper en eventueel de gedroogde munt. Voeg het eitje toe en gebruik net zo veel paneermeel totdat je mooie balletjes kunt draaien.

Verhit de olijfolie in een pan, bij voorkeur een braadpan, en voeg hieraan de gehaktballen toe. Bak deze bruin en haal ze uit de pan. Laat de olie en eventueel gehaktrestjes in de pan zitten.

Voeg nu de fijngesneden ui en knoflook toe. Fruit dit kort aan en doe vervolgens de aardappels erbij met wat zout, peper, het kaneelstokje en het laurierblaadje. Doe nu 200 ml water in de pan en breng de aardappels aan de kook voor ongeveer 10 minuten.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en vergeet niet de volgende 200 ml water toe te voegen.

Doe de deksel half op de pan en laat alles zo nog ongeveer 20 minutes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten