Een heerlijk makkelijk en zeer smaakvol gerecht. In
een mum van tijd klaar.
Ingrediënten
voor de zalm:
-
4
eetlepels (zonnebloem) olie
-
1
sjalotje, in fijne ringetjes gesneden
-
2
teentjes knoflook, fijn gesneden
-
1
eetlepel oestersaus
-
2
eetlepels mirin, dit is Japanse rijstazijn
-
1
eetlepel sojasaus
-
2
eetlepels ketjap
-
1
eetlepel ketchup
-
200
ml water
-
2 tot
4 zalmfilets
-
Zout
en peper
Ingrediënten voor
de snijboontjes:
-
2
eetlepels (zonnebloem)olie
-
500
gram snijbonen, fijn gesneden
-
1
sjalotje, fijn gesnipperd
-
1
teentje knoflook, fijn gesneden
-
Zout en
peper
Verwarm voor
de boontjes de olie in een pan op een zacht vuur. Doe hier vervolgens het het
gesneden sjalotje en de gesneden knoflook bij. Fruit dit aan en zodra deze mooi
glazig zijn geworden, kunnen de boontjes erbij. Breng op smaak met zout en
peper.
Laat de
boontjes op laag tot middenhoog vuur garen. Roer regelmatig om en je zult zien
dat je geen water hoeft toe te voegen om de boontjes te laten garen. Ik vind
het lekker dat de boontjes een bite houden en daardoor gaar ik ze niet door en
door.
Verwarm voor
de zalm de olie in een hapjespan. Doe ook dit weer op een laag tot middenhoog
vuur want dit voorkomt aanbranden. Voeg hier vervolgens het sjalotje en de
knoflook aan toe. Zodra deze glazig zijn geworden kunnen alle overige ingrediënten,
behalve de zalm, in de pan. Roer de alles goed door elkaar en leg vervolgens de
zalmfilets in de saus. Doe de dekjes op de pan en laat de smaken door de zalm
heentrekken. De vis heeft niet meer dan 10 minuten nodig. Zodra de vis gaar is,
kun je de saus proeven en naar wens eventueel nog wat smaak toevoegen.
Serveer de
zalm en de snijboontjes met rijst.
Eet smakelijk J
Tips:
- De
sojasaus is zout. Wees dus voorzichtig als je zelf nog wat zout toevoegt.
- Bepaal zelf
hoeveel zalmfilets je gebruikt. Op de smaak heeft het geen effect.
- Wil je er
zeker van zijn dat de zalm veel smaak heeft, kun je deze eerst marineren met
dezelfde ingrediënten uit het recept. Vervolgens kun je de zalm in deze marinade
garen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten