zondag 19 maart 2017

Gestoofde zalm met snijboontjes met rijst


Een heerlijk makkelijk en zeer smaakvol gerecht. In een mum van tijd klaar.

Ingrediënten voor de zalm:

-       4 eetlepels (zonnebloem) olie

-       1 sjalotje, in fijne ringetjes gesneden

-       2 teentjes knoflook, fijn gesneden

-       1 eetlepel oestersaus

-       2 eetlepels mirin, dit is Japanse rijstazijn

-       1 eetlepel sojasaus

-       2 eetlepels ketjap

-       1 eetlepel ketchup

-       200 ml water

-       2 tot 4 zalmfilets

-       Zout en peper

 
Ingrediënten voor de snijboontjes:

-       2 eetlepels (zonnebloem)olie

-       500 gram snijbonen, fijn gesneden

-       1 sjalotje, fijn gesnipperd

-       1 teentje knoflook, fijn gesneden

-       Zout en peper
 

 Bereidingswijze:

 Kook de rijst volgens de verpakking of volgens jouw methode.

Verwarm voor de boontjes de olie in een pan op een zacht vuur. Doe hier vervolgens het het gesneden sjalotje en de gesneden knoflook bij. Fruit dit aan en zodra deze mooi glazig zijn geworden, kunnen de boontjes erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de boontjes op laag tot middenhoog vuur garen. Roer regelmatig om en je zult zien dat je geen water hoeft toe te voegen om de boontjes te laten garen. Ik vind het lekker dat de boontjes een bite houden en daardoor gaar ik ze niet door en door.

Verwarm voor de zalm de olie in een hapjespan. Doe ook dit weer op een laag tot middenhoog vuur want dit voorkomt aanbranden. Voeg hier vervolgens het sjalotje en de knoflook aan toe. Zodra deze glazig zijn geworden kunnen alle overige ingrediënten, behalve de zalm, in de pan. Roer de alles goed door elkaar en leg vervolgens de zalmfilets in de saus. Doe de dekjes op de pan en laat de smaken door de zalm heentrekken. De vis heeft niet meer dan 10 minuten nodig. Zodra de vis gaar is, kun je de saus proeven en naar wens eventueel nog wat smaak toevoegen.

Serveer de zalm en de snijboontjes met rijst.
 
Eet smakelijk J
 

Tips:
 
- De sojasaus is zout. Wees dus voorzichtig als je zelf nog wat zout toevoegt.

- Bepaal zelf hoeveel zalmfilets je gebruikt. Op de smaak heeft het geen effect.

- Wil je er zeker van zijn dat de zalm veel smaak heeft, kun je deze eerst marineren met   dezelfde ingrediënten uit het recept. Vervolgens kun je de zalm in deze marinade garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten