Mia tupikή συνταγή για το Σαββατοκύριακο.
Διαρκεί ώρες, αλλά ειναι πολύ νόστιμο.
Συστατικά:
- 400 γρ. μπάμιες (αν θéλετε καταψυγμéνες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμéνο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμéνο
- 5 κουταλιéς της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχάρι κομμéνο σε κύβους
- 2 κονσéρβες αποφλοιωμéνες ντομάτες
- μαύρο πιπéρι
- αλάτι
- 1 δάφνη
- 1 ξύλο κανéλας
- 6 μπαχάρια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μéλι
- ξίδι
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κρéας. Μετά από λίγο βάζουμε πιπéρι, αλάτι και το σκόρδο. Την κατσαρόλα βάζουμε στο πιο μικρό μάτι σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε νερό μéχρι να σκεπαστή το κρéας. Βάζουμε τη δάφνη, την κανéλα και τα μπαχάρια. Αφήνουμε το κρéας να σιγοβραζει για 3 ώρες. Ελεγχουμε το κρéας συχνά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε της μπάμιες και τα σκεπάζουμε με ξίδι.
Μετά από 3 ώρες βάζουμε της ντομάτες και της μπάμιες. Τα αφήνοθμε να βράζουνε για 30 λεπτα. Βάζουμε το μéλι για να γίνι η σάλτσα πιο γλυκια.
Καλή σας όρεξη !! J
Geen opmerkingen:
Een reactie posten