Dit is typisch een gerecht dat je in het weekend maakt.
Het duurt uren, maar dan heb je ook wat.
Ingrediënten:
- 400 gr. (bevroren) okers
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 kilo runderlappen
- 2 blikken gepelde tomaten
- (versgemalen) zwarte peper
- zout
- 1 laurierblad
- 1 kaneelstok
- 6 pimentballen
- 1 theelepel honing
- azijn
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Snij het vlees in stukken. Doe de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin op de ui op een laag vuur. Nadat de ui glazig is geworden, doe je het vlees erbij. Snipper de knoflook en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak dit geheel kort en voeg water bij totdat het vlees bedekt is. Verplaats de braadpan naar de kleinste pit en zet deze op een laag vuur. Voeg de laurierblad, kaneelstok en de pimentballen toe. Laat dit geheel 3 uur op het lage vuur stoven. Bekijk het vlees regelmatig en doe er indien nodig water bij.
Maak ondertussen de okers schoon. Snij de uiteindes eraf, maar pas op dat je de oker niet beschadigd. Een beschadigde oker kan slijmerig worden. De okers moeten heel blijven. Doe de okers in een schaal en zet deze onder azijn. Na ongeveer 30 minuten giet je de okers af en was je ze goed af met water.
Nadat het vlees zo’n 3 uur op het vuur heeft gestaan, doe je de gepelde tomaten en de okers erbij. Laat dit geheel 30 minuten meekoken. Indien de saus door de tomaten wat zurig is geworden, kun je er een theelepel honing bij doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten