maandag 16 januari 2017

Gestoofde pompoen met aubergine en paprika


Soms zie je groenten in de supermarkt of bij de groentenboer liggen en dan weet je niet wat je er mee moet doen. Misschien is het wel een lastige groente of misschien lust ik het niet? Dit recept is een voorbeeld van weer een makkelijke maaltijd  met een groente die je misschien niet meteen zult kopen.

Ingrediënten:

-       Een scheutje zonnebloemolie, ongeveer 3 eetlepels

-       1 ui, gesnipperd

-       2 teentjes knoflook, fijngesneden

-       1 flespompoen, geschild en in blokjes

-       1 aubergine, in blokjes

-       1 (rode) paprika, in blokjes

-       2 tomaten, in blokjes

-       Zout en peper

-       1 volle theelepel gemalen komijn

-       1 volle theelepel kerriepoeder

-       1 volle theelepel ketoembar

-       1 blikje kokosmelk, á 400 ml

-       1 blokje (kippen)bouillon,

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan. Voeg hieraan de ui en de pompoen toe. Bak deze groenten op zacht vuur aan en zorg ervoor dat de ui niet verbrandt. Na ongeveer 5 minuutjes doe je hier de knoflook, aubergine, paprika, tomaten, zout, peper en de andere kruiden bij. Bak alles nogmaals op een zacht vuurtje voor ongeveer 10 minuten. De smaken van de kruiden zullen nu goed vrijkomen. Voeg nu het blikje kokosmelk aan dit groentenmengsel toe en verkruimel het bouillon blokje. Na zo’n 15 á 20 minuten is de pompoen lekker zacht geworden en is deze vol smaak.

Dit gerecht is heerlijk om met rijst te serveren.

Tip: Gebruik bij voorkeur een grote/ brede pan zoals een braadpan.

Tip: Als je vegetarisch wilt eten, kun je het bouillon blokje weglaten of kruidenbouillon kiezen.

Weetje: Deze maaltijd is een dag later nog lekkerder.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten