Soms zie je groenten in de supermarkt of bij de
groentenboer liggen en dan weet je niet wat je er mee moet doen. Misschien is
het wel een lastige groente of misschien lust ik het niet? Dit recept is een
voorbeeld van weer een makkelijke maaltijd
met een groente die je misschien niet meteen zult kopen.
Ingrediënten:
-
Een scheutje
zonnebloemolie, ongeveer 3 eetlepels
-
1 ui,
gesnipperd
-
2
teentjes knoflook, fijngesneden
-
1
flespompoen, geschild en in blokjes
-
1
aubergine, in blokjes
-
1
(rode) paprika, in blokjes
-
2
tomaten, in blokjes
-
Zout
en peper
-
1
volle theelepel gemalen komijn
-
1
volle theelepel kerriepoeder
-
1
volle theelepel ketoembar
-
1
blikje kokosmelk, á 400 ml
-
1
blokje (kippen)bouillon,
Bereidingswijze:
Verhit de olie in
een pan. Voeg hieraan de ui en de pompoen toe. Bak deze groenten op zacht vuur
aan en zorg ervoor dat de ui niet verbrandt. Na ongeveer 5 minuutjes doe je
hier de knoflook, aubergine, paprika, tomaten, zout, peper en de andere kruiden
bij. Bak alles nogmaals op een zacht vuurtje voor ongeveer 10 minuten. De smaken
van de kruiden zullen nu goed vrijkomen. Voeg nu het blikje kokosmelk aan dit
groentenmengsel toe en verkruimel het bouillon blokje. Na zo’n 15 á 20 minuten
is de pompoen lekker zacht geworden en is deze vol smaak.
Dit gerecht is
heerlijk om met rijst te serveren.
Tip: Gebruik bij
voorkeur een grote/ brede pan zoals een braadpan.
Tip: Als je
vegetarisch wilt eten, kun je het bouillon blokje weglaten of kruidenbouillon
kiezen.
Weetje: Deze
maaltijd is een dag later nog lekkerder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten