H
θεια μου είναι η έμπνευση για αυτό το
νόστιμο πιάτο.
Χρησιμοποιήστε
ζωμο λαχανικών για ενα χορτοφαγικό
φαγητό.
Συστικά:
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καροτο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. ρύζι parboiled
- 500 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας
- αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασια:
Κόβουμε
το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το
μαϊντανό πολύ λεπτά. Κατά προτίμηση με
έναν μίξερ . Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά.
Μην αφήνετε τα λαχανικά να καούν.
Προσθέτουμε μετά από 2 λεπτά το ρύζι.
Τηγανίζουμε το ρύζι μέχρι να γίνουν
υαλωδη. Xύνετε το νερό πάνω από το ρύζι
και θρυμματίζεται το κύβο πάνω από το
σύνολο. Ξεπαζουμε την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι να ψήθη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Γενικά,
το ρύζι είναι έτοιμο μόλις έχει απορροφηθεί
όλο το νερό. Tέλος, περιχύστε το υπολοιπο
ελαιόλαδο πάνω από το ρύζι.
Καλή
όρεξη!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten