Mijn
tante is de inspiratiebron voor deze overheerlijke rijst.
Gebruik
voor een vegetarische variant groentenbouillon.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- bosje peterselie
- 8 eetlepels olijfolie
- 500 gr. parboiled rijst
- 500 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
Bereidingswijze:
Hak de
ui, de knoflook, de wortel en de peterselie zeer fijn. Het liefst in
een keukenmachine. Verhit 6 eetlepels olie in een pan. Fruit hierin
de gehakte groenten aan. Het is belangrijk dat je dit op een laag
vuur doet, want de groenten mogen niet verbranden. Voeg na ongeveer 2
minuten de rijst toe. Bak deze mee totdat de rijst glazig wordt. Giet
het water over de rijst en verkruimel het bouillonblokje over het
geheel. Doe de deksel op de pan en laat de rijst onder af en toe
roeren gaar worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Over het algemeen is de rijst gaar zodra al het
water is opgenomen. Tot slot, besprenkel de overgebleven olijfolie
over de rijst.
Eet smakelijk.
Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten