zondag 14 oktober 2012

Rijst met fijngehakte groenten


Mijn tante is de inspiratiebron voor deze overheerlijke rijst.
Gebruik voor een vegetarische variant groentenbouillon.
Ingrediënten:
 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • bosje peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 500 gr. parboiled rijst
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
 
     
Bereidingswijze:
 
Hak de ui, de knoflook, de wortel en de peterselie zeer fijn. Het liefst in een keukenmachine. Verhit 6 eetlepels olie in een pan. Fruit hierin de gehakte groenten aan. Het is belangrijk dat je dit op een laag vuur doet, want de groenten mogen niet verbranden. Voeg na ongeveer 2 minuten de rijst toe. Bak deze mee totdat de rijst glazig wordt. Giet het water over de rijst en verkruimel het bouillonblokje over het geheel. Doe de deksel op de pan en laat de rijst onder af en toe roeren gaar worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Over het algemeen is de rijst gaar zodra al het water is opgenomen. Tot slot, besprenkel de overgebleven olijfolie over de rijst.

Eet smakelijk.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten