donderdag 15 september 2016

Bonbonnetjes gevuld met pecannoten en gedroogd cranberries

Dit recept heb ik voor het eerst gezien bij de tv chef Rachel Allen en sindsdien maak ik deze regelmatig. Inmiddels heb ik wat aanpassingen aan het recept gedaan en zie hieronder mijn versie.

De ovenschaal zoals hier op de foto is ook de schaal waar ik de chocola in hard laat worden.
De gedroogde cranberries koop ik bij de Lidl.
 
Ingedriƫnten:

-       200 gram witte chocolade, in stukjes

-       100 gram melk chocolade, puur kan ook, in stukjes

-       75 gram pecannoten, in grove stukken gehakt

-       50 gram gedroogde cranberries

-       Extra nodig: een bakvorm/ ovenschaal met daarin een vel bakpapier

Bereidingswijze:

Doe de witte chocolade in een hitte bestendige kom en zet deze kom in een pannetje waar een laagje water in zit. Let op dat de kom het water niet moet aanraken. De kom wordt dan te snel heet en zo smelt de chocola niet geleidelijk. Zodra de chocola gesmolten is, doe je hier de nootjes en cranberries bij. Roer dit goed door elkaar en verspreid dit geheel in de bakvorm waarin je een vel bakpapier hebt gelegd. Laat dit afkoelen.

Vervolgens smelt je de melkchocolade op precies dezelfde manier en zodra alles gesmolten is, verspreid je de chocolade over de witte chocola.

Laat alles goed afkoelen en laat bij voorkeur de schaal een aantal uren in de koelkast. Ik laat alles zeker een nacht in de koelkast.

Na het koelen kun je met dank aan het bakpapier de plak chocola op een snijplank leggen en ik stukjes snijden.

Tip: serveer de stukjes chocola gekoeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten