De
ovenschaal zoals hier op de foto is ook de schaal waar ik de chocola in hard
laat worden.
De
gedroogde cranberries koop ik bij de Lidl.
Ingedriƫnten:
-
200
gram witte chocolade, in stukjes
-
100
gram melk chocolade, puur kan ook, in stukjes
-
75
gram pecannoten, in grove stukken gehakt
-
50
gram gedroogde cranberries
-
Extra
nodig: een bakvorm/ ovenschaal met daarin een vel bakpapier
Bereidingswijze:
Doe de witte
chocolade in een hitte bestendige kom en zet deze kom in een pannetje waar een
laagje water in zit. Let op dat de kom het water niet moet aanraken. De kom
wordt dan te snel heet en zo smelt de chocola niet geleidelijk. Zodra de
chocola gesmolten is, doe je hier de nootjes en cranberries bij. Roer dit goed
door elkaar en verspreid dit geheel in de bakvorm waarin je een vel bakpapier
hebt gelegd. Laat dit afkoelen.
Vervolgens smelt
je de melkchocolade op precies dezelfde manier en zodra alles gesmolten is,
verspreid je de chocolade over de witte chocola.
Laat alles goed
afkoelen en laat bij voorkeur de schaal een aantal uren in de koelkast. Ik laat
alles zeker een nacht in de koelkast.
Na het koelen kun
je met dank aan het bakpapier de plak chocola op een snijplank leggen en ik
stukjes snijden.
Tip: serveer de
stukjes chocola gekoeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten