donderdag 15 september 2016

Quinoa salade Griekse stijl


In Griekenland wordt voor een dergelijke salade gerst of grutten gebruikt.  Aangezien quinoa hier in Nederland erg makkelijk te verkrijgen is, heb ik de traditionele variant een nieuw leven ingeblazen.

Deze salade kan als volledige maaltijd dienen. Je kunt er ook een lekker stukje vis bij serveren.

Ingrediënten:

-       200 gram quinoa

-       Halve komkommer, in kleine blokjes

-       2 tomaten, in kleine blokjes

-       1 rode paprika, in kleine blokjes

-       1 groene paprika, in kleine blokjes

-       200 gram feta

-       7 eetlepels olijfolie

-       De sap van een halve citroen.

-       De blaadjes van twee munttakjes, fijn gesneden

-       Half bosje peterselie, fijn gesneden

-       Zout en peper

 Bereidingswijze:

Kook de quinoa in een ruime pan met gezouten water in zo ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de quinoa af en doe deze in een salade schaal. Laat enigzins afkoelen en voeg hieraan de komkommer, de tomaten en de paprika toe. Meng alles door elkaar en verbrokkel dan de feta hierover.

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten