In Griekenland
wordt voor een dergelijke salade gerst of grutten gebruikt. Aangezien quinoa hier in Nederland erg
makkelijk te verkrijgen is, heb ik de traditionele variant een nieuw leven
ingeblazen.
Deze salade kan
als volledige maaltijd dienen. Je kunt er ook een lekker stukje vis bij
serveren.
Ingrediënten:
-
200
gram quinoa
-
Halve
komkommer, in kleine blokjes
-
2
tomaten, in kleine blokjes
-
1
rode paprika, in kleine blokjes
-
1
groene paprika, in kleine blokjes
-
200
gram feta
-
7
eetlepels olijfolie
-
De sap
van een halve citroen.
-
De blaadjes
van twee munttakjes, fijn gesneden
-
Half
bosje peterselie, fijn gesneden
-
Zout en
peper
Kook de quinoa in
een ruime pan met gezouten water in zo ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de quinoa af
en doe deze in een salade schaal. Laat enigzins afkoelen en voeg hieraan de
komkommer, de tomaten en de paprika toe. Meng alles door elkaar en verbrokkel
dan de feta hierover.
Voeg vervolgens
de rest van de ingrediënten toe en breng verder op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten