maandag 19 september 2016

Chili con corne


Zonder pakjes, zakjes of andere kant en klare kruiden verpakkingen.

Deze versie is kindvriendelijk. Je zou het dus eigenlijk een chili con carne kunnen noemen zonder de chili. Je kunt deze natuurlijk wel gewoon zelf toevoegen.

Ingedriënten:

-       Flinke scheut (olijf)olie

-       1 ui, gesnipperd

-       1 teentje knoflook, fijn gesneden

-       Optioneel: 3 kardemom peultjes, geplet. Dit geeft een bijzondere smaak en geur aan het gerecht).

-       halve theelepel kaneelpoeder

-       1 theelepel paprikapoeder

-       1 theelepel gemalen komijn

-       1 theelepel gemalen koriander, ook wel ketoembar genaamd

-       Zout en peper

-       1 paprika, in kleine blokjes. De kleur maakt niet uit

-       500 gram runder gehakt

-       1 grote pot (á 660 gram) en 1 kleine pot (á 360 gram) bruine bonen

-       1 blik tomaten blokjes, á 400 gram

-       2 verse tomaten, in stukjes

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Ik gebruik altijd een braadpan.

Bak de ui, de knoflook en de paprika op een laag vuur mee en voeg vervolgens de kruiden hier aan toe.

Voeg het gehakt toe en bak rul. Zodra het gehakt gaar is, kunnen de bonen en de tomatenblokjes erbij.

Laat alles zo ongeveer 20 minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.

Voeg op het laatst nog de verse tomaten toe en laat deze een paar minuutjes meegaren.

Vergeet niet te proeven voor het serveren en vergeet niet de kardemompeulen te verwijderen voor het opscheppen.

Dit gerecht is lekker met rijst en je kunt het eventueel afgarneren met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten