donderdag 15 september 2016

Tomatensoep


Op een dag dat ik geen zin had om boodschappen te doen, bedacht ik deze tomatensoep met ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten:

-       1,5 liter water

-       Scheut olijfolie

-       Zout en peper

-       2 blokjes groentenbouillon

-       1 kilo tomaten, ontveld en in stukjes

-       1 ui, grof gesnipperd

-       1 teentje knoflook, geperst

-       2 cm gember, geraspt (dit kan je ook weglaten)

-       1 koffiekopje rijst

-       1 koffiekopje diepvries erwtjes

-       Extra nodig: een staafmixer

Bereidingswijze:
Vul een ruime pan met water en doe daar een goede scheut olijfolie in. Voeg hier het zout, de peper, de ui, de knoflook, de tomatenstukjes, gember en de bouillonblokjes bij.
Breng alles aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en maak alles een glad met de staafmixer.
Doe de pan terug op het vuur en voeg de rijst toe. Zodra de rijst zo goed als gaar is, kunnen de erwtjes erbij. Laat alles nog een paar minuutjes doorkoken en klaar is deze gezonde en makkelijke soep.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten